Allergiepatiënten straks geen last meer?

Nieuws

Allergiepatiënten straks geen last meer?

Gepubliceerd op
27 juni 2016

Vooralsnog moeten voedselallergiepatiënten vooral erg uitkijken met wat ze eten. Er bestaat geen therapie en voedsel kan niet of nauwelijks worden bewerkt om risico’s op allergische reacties te voorkomen. Door de ontdekking van het antilichaam IgE is er wel veel meer duidelijk geworden over het ontstaan van een allergie, maar daarmee zijn patiënten nog niet geholpen. Vermijden blijft het advies.

Harry Wichers, hoogleraar Immuunmodulatie door voedsel, pleit voor een gemeenschappelijk aanpak van de voedselindustrie, allergiepatiënten en onderzoekers in het onderzoeken van een mogelijkheid om het ontstaan van het antilichaam te voorkomen. Waarom zetten bepaalde voedingsmiddelen überhaupt een allergische reactiecascade in gang? Wichers denkt dat de gezamenlijke aanpak de eventuele keerzijde van voedselbewerking, die kan bijdragen aan het ontstaan van allergieën, beheersbaar te maken.

Lees het hele artikel van VMT