Alumni landschapsarchitectuur op longlist Prix de Rome Architectuur 2014

14 februari 2014

Deze week maakte het Mondriaan Fonds bekend dat er 57 kandidaten op de longlist voor de Prix de Rome Architectuur 2014 staan. Op de longlist staan jonge architecten, stedenbouwers en landschapsarchitecten, zowel samenwerkingsverbanden als kandidaten die alleen werken. Onder hen diverse oud-studenten van de leerstoelgroep landschapsarchitectuur: Harro de Jong, Kees Lokman, LOLA (Cees v.d. Veeken, Eric-Jan Pleijster, Peter Veenstra) en LINT (Gerwin de Vries en Alexander Herrebout).

Een jury, waarin ook bijzonder hoogleraar Adriaan Geuze die de Prix de Rome in 1990 won, kiest uit dit brede palet van jong talent 4 architecten die een opdracht krijgen. Na een werkperiode wordt vervolgens de winnaar van deze prestigieuze prijs gekozen.