Nieuws

Amfitheater Wageningen Campus officieel open

Gepubliceerd op
7 juni 2016

Wageningen Campus is een amfitheater rijker. Met het onthullen van een plaquette en het planten van een boom hebben Louise Fresco, Tijs Breukink, namens de Raad van Bestuur Wageningen UR, en Peter van de Jagt, namens Stichting WICC op 12 april de officiële opening verricht.

Multifunctioneel
Het amfitheater is te vinden aan de westkant van de Bornsesteeg tussen Impulse, Helix, Axis, Zodiac, Actio en Nexus. Deze nieuwe faciliteit biedt alle bewoners van Wageningen Campus een prima plek om elkaar te ontmoeten. Het is opgenomen in het ‘rondje Campus’ en de kunstroute en nodigt uit om even in het zonnetje te zitten voor de lunch of een overleg. Impulse gaat het amfitheater ook benutten als buiten locatie. Het theater is sober uitgevoerd met betonnen banken, maar biedt plaatst voor allerlei voorstellingen en activiteiten.

Plaquette en boom
De Stichting WICC heeft de inscriptie van de plaquette gefinancierd. De donateurs van het Universiteitsfonds Wageningen  (UWF) hebben bijgedragen aan de aanleg van de faciliteiten, zoals elektriciteit en WIFI.

De tekst op de onthulde plaquette is van Francis Bacon (1561-1626), die als voorloper van de Verlichting de basis voor de experimentele wetenschap heeft gelegd. De tekst luidt:

In arbitus et scientiis, tanquam in metalli fodinis, omnia novis operibus et ulterioribus progressibus circumstrepere debent
(But arts and sciences should be like mines, where the noise of new works and further advances is heard on every side)

Dit sluit aan bij de visie van Wageningen UR dat kunst en wetenschap elkaar kunnen versterken. De geplante boom staat symbool voor de aanleg van de omvangrijke groenvoorziening die de afgelopen periode is aangelegd. Dit groen doet de missie van Wageningen Campus eer aan: Gateway to smart food in a green world.

Tien saxofonisten
Meteen na dit officiële gedeelte van de opening verzorgde het saxofoonorkest Saxplosief met tien enthousiaste saxofonisten een muzikaal feestje; van klassiek tot jazz en van modern tot zelf gecomponeerd. Met een hapje en een drankje namen de aanwezigen het amfitheater op gepaste wijze in gebruik.