André van Lammeren ontvangt eerste exemplaar ‘Doen we practicum?'

10 juni 2016

Universitair hoofddocent André van Lammeren heeft van auteurs en Wageningse alumni Marijke Domis en Maarten Foeken de eerste examplaren 'Doen we practicum? - Thema uit de biologie' voor in het vwo overhandigd gekregen.

Dr. André van Lammeren mocht de eerste exemplaren in ontvangst nemen vanwege zijn inzet voor het vwo. Zijn meest recente activiteit was de cursus ‘Bouw en fysiologie van planten’ voor docenten biologie binnen het vwo. André ontving de exemplaar van het tweedelige boek tijdens de laatste cursus die hij gaf. André heeft eerder dit jaar afscheid genomen.

‘Doen we practicum?’ is een eigentijdse versie van de serie Biothema uit de jaren 70 van de vorige eeuw, geschreven door Wageningse alumni Marijke Domis (Plantenwetenschappen) en Maarten Foeken (Landbouwethologie). Rector Maginificus prof.dr.ir. Arthur Mol schrijft in de inleiding; “Deze boeken zullen ongetwijfeld bijdragen aan meer en betere laboratoriumvaardigheden van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Iets waar zij later in elke bètaopleiding profijt van zullen hebben.”

De overhandiging van de eerste exemplaren werd bijgewoond door docenten uit het vwo (deelnemers aan de cursus), collega docenten, Petra Naber van het Food Valley netwerk VO-HO en Bètasteunpunt Wageningen en opleidingsdirecteur Biologie Marjolijn Coppens.