Bedenker QR code op bezoek bij Wageningen UR Glastuinbouw

Nieuws

Bedenker QR code op bezoek bij Wageningen UR Glastuinbouw

Gepubliceerd op
11 september 2015

Afgelopen weken bezochten twee delegaties met in totaal meer dan 50 mensen van Toyota en DENSO, begeleid door Radboud Molijn van de Dutch and Japanese Trade Federation, Wageningen UR Glastuinbouw.

DENSO is voor velen waarschijnlijk een onbekende naam maar het is de bedenker van de bekende QR code. Dat is echter maar een zeer klein onderdeel van hun producten. DENSO is wereldwijd actief met 140.000 werknemers en is de belangrijkste toeleverancier van onderdelen en robots voor Toyoto met een jaaromzet van 30 Miljard Euro.

Zowel Toyota als DENSO zoeken naar mogelijkheden om vanuit hun expertise en producten op het terrein van onder meer elektronica, materialen en robotica een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van (high tech) tuinbouw in Japan en daarbuiten. De CEO van DENSO, Nobuaki Katoh, en de directieleden van het Europese hoofdkantoor lieten zich door Sjaak Bakker informeren over de huidige ontwikkelingen in de glastuinbouw.

Tijdens de handelsmissie naar Japan dit najaar wordt verder gesproken over de mogelijkheden die Wageningen UR heeft voor samenwerking en training op de genoemde terreinen.