Nieuws

Beeldenbank met ziekten en plagen op nummer drie meest gebruikte akkerbouw-apps

Gepubliceerd op
4 maart 2016

Dat ziekten, plagen en onkruiden belangrijke onderwerpen zijn voor akkerbouwers, blijkt uit de top-3 positie van de app van de ‘Beeldenbank ziekten, plagen en onkruiden’ in de lijst van populairste akkerbouw-apps, volgens Akkerwijzer. De beeldenbank-app is ontwikkeld met kennis van Wageningen UR.

De ‘Beeldenbank ziekten, plagen en onkruiden’ is via Groen Kennisnet al jaren veel geraadpleegd met in 2015 ongeveer 170.000 bezoekers. Het gebruik van de beeldenbank hangt sterk samen met het groeiseizoen, met een piek in juni en juli. De app geeft toegang tot beelden en beschrijvingen van de ziekten, plagen, onkruiden en natuurlijke vijanden, die in de beeldenbank zijn opgenomen De app laadt alle beelden als miniatuurweergaven. Bij het opvragen van gedetailleerde informatie, zijn de beelden in groter formaat te bekijken.

Goede, betrouwbare en actuele informatie

Beeldenbank-app

“Wat een mooi resultaat voor de app die ontstaan is vanuit een onderwijsbehoefte naar goede en betrouwbare informatie”, aldus Gera van Os, vanuit Wageningen UR betrokken bij de beeldenbank. "Het bestand wordt elk jaar aangevuld door de verschillende partners met nieuwe gewas-ziekte combinaties. Toen de praktijk vorig jaar vroeg om meer plaatjes en informatie over lelies, heeft Wageningen UR deze informatie toegevoegd als onderdeel van het project 'Systeemaanpak lelieteelt' waarin KAVB, Anthos, LTO Glaskracht, BKD en Wageningen UR samenwerkten. En in 2016 herziet Wageningen UR de boekjes met ziekten en afwijkingen bij bolgewassen in een project in samenwerking met de Bollenacademie. Een mooie gelegenheid om vanuit dat project de beeldenbank te actualiseren en aan te vullen."

kennisnet.jpg