Damn Food Waste

Persbericht

Bekende chefs strijden tegen voedselverspilling

Gepubliceerd op
4 juni 2015

Damn Food Waste lanceert vandaag het Chefs Manifest. Daarmee roept de organisatie chefs in heel Nederland op om zelf minder voedsel te verspillen en leerlingen, gasten, thuiskoks en collega’s te inspireren om minder eten weg te gooien. Met hun voorbeeldfunctie zorgen chefs daarmee niet alleen voor milieuwinst in hun eigen keuken, maar reikt de actie tot in de keukens van de mensen thuis.

Bekende ambassadeurs

De eerste stappen zijn al gezet! Topchefs Jonnie Boer, Jonathan Karpathios, Dalila Sayd en Pepijn Schmeink zijn ambassadeur van het Damn Food Waste Chefs Manifest. Met het ondertekenen van het manifest beloven zij zich in te zetten om zelf minder te verspillen, hun menu’s daar zoveel mogelijk op af te stemmen en ook om hun team en gasten te inspireren om minder eten weg te gooien!

“Om onze verspilling in de keuken te minimaliseren maken we bijzondere kruiden van schillen en restjes. Denk bijvoorbeeld aan aspergepoeder van gefermenteerde aspergeschillen of appelpoeder van klokhuizen” – Pepijn Schmeink, van restaurant Dertien in Rotterdam, over het chefs manifest en hoe hij de strijd aangaat met voedselverspilling.

Het manifest ondertekenen

Ben je zelf chef in een professionele keuken en wil jij het manifest ook ondertekenen? Ga dan naar de website van Damn Food Waste en volg de stappen om het manifest te ondertekenen! Het manifest wordt tijdens Damn Food Waste Rotterdam op 14 juni officieel gepresenteerd aan het grote publiek door onder andere Kok des Vaderlands Pierre Wind en de Rotterdamse ambassadeur Pepijn Schmeink.

Het Chefs Manifest wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland, Dutch Cuisine, Slow Food Chefs Alliantie en Euro-Toques Nederland en is mede mogelijk gemaakt door Duurzaam Door.

Damn Food Waste heeft een nieuwe locatie

Damn Food Waste Rotterdam heeft een nieuwe locatie. Op 14 juni zal de gratis megalunch plaatsvinden op Plein 1940 in plaats van de eerder vermelde Binnenrotte.

14 juni 2015

12:00-16:00 uur

Plein 1940, Rotterdam


Damn Food Waste is een coalitie van partijen bestaande uit FoodGuerrilla (OneWorld), Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement (YFM), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Feedback/EU Fusions. Damn Food Waste Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, Stichting Rotterdams Milieucentrum, MAExchange en Volkskracht.