Bekijk de films WAD en Chungking Express op 26 september

Bekijk de films WAD en Chungking Express op 26 september

18 september 2018

Ben je een filmliefhebber? Kom op woensdagmiddag 26 september in Orion op de campus naar de voorvertoning van de film WAD, ingeleid door de maker en WUR alumnus Ruben Smit. ’s Avonds kun je in het Heerenstraat Theater in Wageningen de film Chungking express bekijken, toegelicht door Prof.dr.ir Louise O. Fresco, voorzitter raad van bestuur WUR, tijdens het event Wisdom & Wonder Movie Talks.

WAD, overleven op de grens van water en land

Filmmaker Ruben Smit, alumnus van WUR, heeft gekozen voor een voorvertoning van zijn nieuwste film ‘Wad’ op de campus tijdens het jubileum van ‘zijn’ universiteit. Hij is bekend van zijn producties ‘De Nieuwe Wildernis’ (2013) en ‘Levende Rivier’ (2015). Zijn meest recente film laat het leven en de natuur in en rond de Waddenzee zien. Ruben Smit geeft bij deze voorvertoning een toelichting op zijn film en is er ruimte om vragen te stellen. De film gaat op 1 oktober internationaal in première in Leeuwarden. Grijp deze unieke kans om deze bijzondere documentaire als eerste te bekijken.
Toegang is gratis, maar registreer je wel even om zeker te zijn van je plekje.
Meer info over de film WAD op website Ruben Smit Productions
Plaats: Orion, Wageningen campus
Tijd: 16.00 – 18.00 uur

Chungking express

Deze eerste film in de serie Wisdom & Wonder Movie Talks is gekozen door Prof.dr.ir Louise O. Fresco, voorzitter raad van bestuur WUR. Zij vertelt voorafgaand aan de film op toegankelijke wijze in het Nederlands en in het Engels wat haar zo boeit aan deze HongKongse romantische film uit 1994 van Wong Kar-Wai. Haar keuzefilm gaat over twee politie-agenten die gebukt gaan onder de liefde. Het eerste deel gaat over agent 223, waarvan de relatie met zijn vriendin verbroken is. Hij koopt een maand lang elke dag een blik ananas met de uiterste vervaldatum 1 mei, met als beweegreden dat aan het eind van de maand ze óf herenigd zijn, óf hun liefde ook de vervaldatum bereikt heeft. Het tweede gedeelte gaat over agent 663 die tegen zijn meubels praat, nadat zijn relatie met een stewardess beëindigd is.
De film heeft Engelse ondertitels en de gesproken taal is Chinees.
Meer info over de film op website Heerenstraat Theater
Plaats: Heerenstraat Theater, Wageningen