Benoeming hoogleraar Plantenfysiologie aan Wageningen University & Research

Benoeming hoogleraar Plantenfysiologie aan Wageningen University & Research

16 november 2017

Aan Wageningen University & Research is een nieuwe hoogleraar Plantenfysiologie benoemd. Per 1 december treedt Prof.dr. Christa Testerink aan als nieuwe leerstoelhouder.

Prof.dr. C.S. (Christa) Testerink, is de nieuwe leerstoelhouder van de leerstoelgroep Plantenfysiologie binnen de Wageningse Plant Sciences Group. Als hoogleraar Celbiologie van Planten aan de Universiteit van Amsterdam richtte ze zich op abiotische stresssignalen, wortelgroei en zouttolerantie van planten, veelal op moleculair niveau.

christa_testerink_nov2017_1.jpg

Christa Testerink studeerde Moleculaire biologie en Biochemie aan de VU in Amsterdam en promoveerde in 2001 aan de Universiteit Leiden. Daarna werkte ze als postdoc, universitair docent en als universitair hoofddocent met een NWO Veni-, Vidi- en Aspasia-beurs aan de Universiteit van Amsterdam die haar vorig jaar tot hoogleraar benoemde. In 2016 verwierf ze een prestigieuze ERC Consolidator grant van € 2 miljoen voor haar onderzoek naar hoe planten zout (natrium) waarnemen.

Haar onderzoek is vaak belicht in de populair-wetenschappelijke media, zoals de Nationale Wetenschaps Quiz of recent in het blad KIJK. Ze gebruikt ook sociale media zoals Twitter (@TesterinkC) om wetenschap onder een breed publiek te verspreiden.