Bijen gaan op hennepjacht

Bijen gaan op hennepjacht

7 november 2016

Bijen zijn goed te trainen om illegale hennepkwekerijen op te sporen. In Resource vertelt onderzoeker Coby van Dooremalen over een proef die Wageningse bijenonderzoekers hebben uitgevoerd voor de Taskforce Brabant-Zeeland.

Het idee komt uit de koker van Wageningse studenten. Die kregen bij Academic Consultancy Training (ACT) de opdracht om op basis van Wageningse kennis innovatieve projecten te bedenken om de wietteelt in de wielen te rijden. De studenten kwamen met het idee om bijen in te zetten als bioverklikker. In dit project worden bijen getraind om hennepplanten te ruiken. Bijen zijn daarvoor zeer geschikt: ze ruiken uitstekend en zijn heel goed trainbaar.

Je kunt bijen van alles aanleren. Ik ben eerst begonnen met de geur van allesreiniger
Coby van Dooremalen, bijenonderzoeker

» Lees het volledige artikel bij Resource: Bijen gaan op hennepjacht