Bijennieuws over Symposium Bijengezondheid 2016

Nieuws

Bijennieuws over Symposium Bijengezondheid 2016

Gepubliceerd op
11 december 2015

Editie 33 van Bijennieuws is verschenen. In het decembernummer van de nieuwsbrief over het bijenonderzoek van Bijen@wur is onder meer te lezen over het Symposium Bijengezondheid 2016, dat wordt gehouden op 19 maart in Hof van Wageningen. En wist je dat de Wespspin bijen eet?

Voor de vijfde keer inmiddels wordt in Wageningen het symposium van Bijen@wur gehouden over bijengezondheid. Het thema is: 'Bijengezondheid, een samenspel van erfelijkheid en omgeving'.
Dr. Marina Meixner, van het Bieneninstitut Kirchhain, Duitsland verzorgt de openingslezing. Het definitieve programma staat binnenkort op de symposium site. Hier vindt u nu al het inschrijfformulier voor deelname aan het Symposium Bijengezondheid 2016.

De wespspin is een relatief nieuwe aanwinst aan de biodiversiteit in Nederland. Volgens auteur/onderzoeker Tjeerd Blacquière heeft de prachtige wespspin een goede smaak. Op de bijenstand in Lelystad zit er wel zo’n spin op ongeveer elke bijenkast en ook nog menige in het gras voor de kasten. Ze eten daar zowel varroa-resistente bijen als niet-resistente. U leest er over in Bijennieuws.

Verder onder meer artikelen over de Vespa Velutina, onderzoek in Nationaal park De Hoge Veluwe, het programma SUPER-B en het onderzoek van Coby van Dooremalen over Varroamijt en imidacloprid.

Lees het in