Bill Gates mede dankzij hoofddocent Wageningen University bij College Tour

12 januari 2014

Dat Bill Gates mee heeft gewerkt aan College Tour is voor een groot deel te danken aan Gerlinde De Deyn, universitair hoofddocent aan Wageningen University. Zij bedacht met collega’s van de Wageningen Young Academy het plan om Gates uit te nodigen voor een aflevering van College Tour op Wageningen Campus. College Tour was enthousiast over het plan en werkte mee.

De aanmeldingen liepen storm; in minder dan 24 uur ontving de universiteit 350 aanmeldingen, terwijl er 250 plekken voor de Wageningse studenten waren gereserveerd. Al snel bleek een bezoek aan Wageningen Campus moeilijk in het drukke programma van Bil Gates in te passen, waarnaar uitgeweken werd naar een grotere locatie in Den Haag. Dit betekende dat de 350 studenten die zich hadden aangemeld ook daadwerkelijk aanwezig konden zijn bij de opnames.

Gates financiert Wagenings onderzoek in Afrika

De Bill & Melinda Gates Foundation financiert enkele hele grote onderzoeksprojecten van Wageningen UR, zoals het malariabestrijdingsproject SolarMal en het project N2Africa, gericht op bodemverbetering op het Afrikaanse platteland door middel van stikstofbinding met vlinderbloemigen. Via Ken Giller, trekker van het N2Africa-project, kreeg De Deyn een voet tussen de deur en via-via kwam ze uit bij de juiste mensen in Londen.