Nieuws

Bloembollenonderzoek Wageningen University & Research vestigt zich in Bleiswijk

Gepubliceerd op
16 april 2019

In de kassen van Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw aan de Violierenweg 1 in Bleiswijk staan naast de traditionele kasgewassen vandaag de dag ook experimenten met bloembollen zoals lelie, tulp en hyacint.

Op 16 april aanstaande zullen ook de bloembollenonderzoekers van WUR uit Lisse naar Bleiswijk verhuizen. Er komt daarmee een einde aan ruim 100 jaar bloembollenonderzoek van WUR in Lisse. Overigens zal het bloembollenonderzoek van WUR niet helemaal uit de bollenstreek verdwijnen. Het is de verwachting dat er ook de komende jaren proeven op de unieke bollengrond in "de streek" zullen worden uitgevoerd.

Samenwerking experts bloembollen en glastuinbouw

Voor de komst van het bloembollenonderzoek in Bleiswijk is een splinternieuwe uitbreiding van het kantoor gebouw gerealiseerd. Ook is er een nieuwe up-to-date laboratorium ruimte gecreƫerd. Binnenkort zal er ook een containerveld worden aangelegd, waarop bloembollenproeven kunnen worden uitgevoerd. De verhuizing zal de samenwerking tussen de bloembollenspecialisten en de glastuinbouwonderzoekers verder versterken. Hierdoor is de basis gelegd voor innovatief onderzoek aan duurzame productie systemen voor de bloembollensector.