Persbericht

Boerderijdag nieuwe Dairy Campus op zaterdag 28 mei

Gepubliceerd op
11 mei 2016

Lekker een dag naar buiten met het hele gezin? Op zaterdag 28 mei a.s. zet de Dairy Campus in Leeuwarden haar staldeuren open voor iedereen die het allernieuwste wil zien en beleven op het gebied van koeien, gras en melk. Met de leuke en leerzame activiteiten verspreid over het hele terrein is een bezoek aan de open dag van de Dairy Campus een prima dagje uit voor het hele gezin. Meer dan 40 bedrijven, en daarnaast onderzoekers en opleidingen presenteren zich. Deze familiedag is onderdeel van een driedaags event rondom de opening van de nieuwbouw van het innovatiecentrum voor de melkveehouderij.

Wat is er te doen op Dairy Campus?

Op zaterdag 28 mei zijn er vanaf 9.30 uur allerlei gratis doe-activiteiten speciaal voor het grote publiek. Het draait om proeven, ruiken en voelen. In de verschillende stallen zijn 350 koeien gehuisvest voor onderzoek. Kinderen kunnen een speurtocht maken langs de stallen, het tractordiploma halen, zuivelproefjes doen het smaaklaboratorium. Maar dat niet alleen. Voor iedereen die wil weten waar de moderne melkveehouderij mee bezig is, zijn bijvoorbeeld de informatieloketten van Wageningen University & Research interessant. Met onderzoekers kunt u in gesprek over 10 hersenkrakers van de veehouderij, zoals de koe langer fit, mest als waardevol product, meer koeien in de wei en moderne techniek in stal en weide. Ook studenten van Van Hall Larenstein en Nordwin College werken mee. Ze laten u kennismaken met kruidenruiken en het grasland ontdekken tijdens de Farmwalk. Trainers van Dairy Training Centre geven een demonstratie klauwbekappen. Dit zijn natuurlijk uitgelezen kansen om ook alle vragen te stellen over opleidingen en trainingen voor een toekomst in de agrarische sector.

Toegang en locatie

Dairy Campus is op 26, 27 en 28 mei dagelijks gratis toegankelijk van 9.30 – 15.30 uur. Iedereen kan op eigen gelegenheid een rondwandeling maken over het terrein. Meer dan 40 bedrijven, en daarnaast onderzoekers en opleidingen presenteren zich in de verschillende stallen en ruimtes op Dairy Campus. Om 15.30 uur gaat het terrein sluiten, want dan is het weer tijd om de koeien te melken.

Het adres van de Dairy Campus is: Boksumerdyk 11, 9084 AA Leeuwarden.

Kijk op www.openingdairycampus.nl voor alle informatie. Voor een foto impressie kijk op www.dairycampus.nl.