Bouw onderzoekscentra in het Midden Oosten in volle gang

Nieuws

Bouw onderzoekscentra in het Midden-Oosten in volle gang

Gepubliceerd op
24 april 2015

De constructie voor het onderzoekscentrum in Abu Dhabi is inmiddels helemaal onder glas. De zijwanden zijn nog niet geplaatst, omdat de temperatuur in de kas dan snel boven de 50 graden zal stijgen. In de hete zomermaanden wordt de kas opgeleverd en zal er drie maanden getest gaan worden.

In september zal het centrum naar verwachting volledig operationeel zijn en kan worden begonnen met het onderzoek naar waterefficiƫnte teelt onder deze extreme condities.

Het vergelijk tussen verdampingskoeling met de traditionele 'pad and fan' en de mechanische koeling zal een belangrijk onderdeel zijn van het eerste onderzoek. Tegelijkertijd wordt gekeken naar het effect van verschillende kasdekmaterialen, diffuus en helder, op de ontwikkeling van het gewas.

Een goede aansturing van alle overige aspecten, die horen bij een goed productiesysteem, zoals biologische bestrijding, substraat en gewasverzorging moet leiden tot goede onderzoeksresultaten.

Wageningen UR Glastuinbouw verzorgt de training  van lokaal personeel op het gebied van onderzoek en operationele zaken.