CVI en Kinderboekenweek 7-18 oktober 2015

6 oktober 2015

Tijdens de Kinderboekenweek 2015 geeft CVI-onderzoeker Adriaan Antonis diverse lezingen aan kinderen om hun te laten zien hoe leuk en boeiend wetenschap kan zijn.

Slimpie Dimpie - Bibliotheek Ouderkerk a/d Amstel

Op vrijdag 9 oktober zal hij samen met schrijfster Manon Sikkel in het kader van de Lezen = Weten tour een lezing verzorgen. Manon Sikkel is onder meer schrijfster van veel kinderboeken. In september 2015 verscheen haar boek 'Slimpie Dimpie Wonderkind'. Adriaan Antonis haakt op deze titel in en koppelt slim zijn aan onderzoekend leren en wetenschap rond luchtweginfecties. De lezing vindt plaats in de Bibliotheek van Ouderkerk aan de Amstel en is bestemd voor leerlingen van groep 6.

Reis door het lichaam - Veenendaal en Wageningen Campus

Op maandag 12 oktober staat Adriaan Antonis als ‘Wetenschapper in de klas’ op Basisschool De Bron in Veenendaal en op de Campus van Wageningen. Zijn lezing ‘ Reis door het lichaam’ is geschikt voor de middenbouw en hoger. Samen met Adriaan Antonis maken de leerlingen een reis door het lichaam met als eindbestemming de longen. Wordt je nou ziek of gezond door virussen en van bacteriën? De les wordt als een spannend boek: het is onbekend wat je onderweg tegen zult komen, maar het loopt ongetwijfeld goed af.