Nieuws

CVI met vier wetenschappelijke artikelen op Annual Meeting of the American Society for Virology

Gepubliceerd op
28 april 2014

Op de voor virologen wereldwijd belangrijke bijeenkomst van de American Society for Virology (ASV) presenteert CVI maar liefst vier wetenschappelijke artikelen. De 33e Annual Meeting van ASV vindt plaats van 21-25 juni in Colorado, USA.

De American Society for Virology werd in 1981 opgericht met het doel een platform te bieden aan wetenschappers die virussen onderzoeken bij mensen, dieren, insecten, planten, schimmels en bacteriƫn vanuit verschillende invalshoeken: klinisch, ecologisch, biologisch en biochemisch. De Society wil actieve wetenschappers ondersteunen bij de uitwisseling van kennis, stimuleren om samen te werken en om de verschillende aspecten van virologie met elkaar te bespreken en erover te debateren. De doelen worden bereikt via bijeenkomsten die de Society organiseert of sponsort, alsmede door korting voor leden op abonnementsgelden op virological journals, tegemoetkoming in reiskosten voor nationale en internationale bijeenkomsten en in kosten voor vertegenwoordiging in nationale en internationale adviescommissies.

CVI is op de 33e Annual Meeting vertegenwoordigd door Paul Wichgers Schreur, Nadia Oreshkova en Femke Feenstra met onderstaande vier (!) wetenschappelijke artikelen.

 • Paul Wichgers Schreur
  Creation of Rift Valley Fever Viruses with Four-Segmented Genomes Reveals Flexibility in Bunyavirus Genome Packaging.
 • Nadia Oreshkova
  Nonspreading Rift Valley Fever Virus Vector Protects Mice from Lethal Influenza by a Single Intranasal Vaccination.
 • Femke Feenstra
  RNA Elements in the Bluetongue Virus Genome are Essential for Virus Replication.
 • Femke Feenstra
  Bluetongue virus lacking NS3/NS3a expression is not virulent and protects against virulent BTV challenge.