Persbericht

Campus Wageningen Plaza officieel geopend

Gepubliceerd op
30 september 2016

Op donderdag 29 september 2016 is Campus Plaza op het universiteitsterrein van Wageningen University & Research officieel geopend: een groen en duurzaam complex van 440 studentenstudio’s met 1.300 m² winkel-en horeca voorzieningen en 1.000 m² kinderdagverblijf op de Campus van Wageningen University & Research. Initiatiefnemers voor Campus Plaza zijn Plegt-Vos Bouwgroep uit Hengelo en Ten Brinke Slot Projectontwikkeling BV uit Arnhem. De verhuur van de studentenwoningen is in handen van studentenhuisvester DUWO.

Levendige campus

Met de realisatie van Campus Plaza is een belangrijke fase van de campusontwikkeling voltooid. In deze fase komen bedrijvigheid en levendigheid bij elkaar. Er wonen voor het eerst studenten op de campus. Er is volop levendigheid in het commerciële gebied. Op het plein is ruimte voor evenementen en gezamenlijke initiatieven van studenten en ondernemers. Het groene en glooiende binnenterrein is ingericht als gemeenschappelijk gebied voor de bewoners met ruimte voor ontspanning en voor ‘proeftuinen’ waar eigen 'groene' experimenten kunnen worden uitgevoerd. Ook kan er een gezellige BBQ plaatsvinden.

Ondernemen

Het plein met commerciële gelegenheden in de plint ligt aan de drukke fietsverbinding tussen de binnenstad en de campus van de universiteit. Levendigheid was de rode draad bij de keuze van de ondernemers. Het doel was een levendige diversiteit met een onderscheidend aanbod, waarbij nadrukkelijk is gekeken naar dienstverlening voor de (buitenlandse) studenten en medewerkers. Momenteel zijn AH to go en Subway al geopend en zal deze week ook Jimmy’s Pizza & Pasta haar deuren openen. Komende maand komt Karadag Bakeries & Grill daar nog bij. Daarnaast zijn een aantal ondernemers op dit moment nog druk doende met de uitwerking van ideeën en plannen zodat zij ook zo spoedig mogelijk hun nieuwe zaak in Campus Plaza van start kunnen.

Wonen

Studentenhuisvester DUWO is verantwoordelijk voor het in exploitatie nemen van het complex en verhuurt en beheert de 440 studio’s op Campus Plaza. De studio’s hebben een woonoppervlak tussen 18 en 24 m2 en een eigen keuken, wc en douche. De huurprijzen beginnen bij 320 euro; dit is inclusief verwarming, elektra, water, tv en internet en na aftrek van de huurtoeslag die bewoners vanaf 18 jaar kunnen aanvragen. Het complex bestaat uit 3 gebouwen met allerlei voorzieningen zoals een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, een wasserette en fietsenstallingen. Bij het complex is ruime parkeergelegenheid.

Nieuw voor DUWO: kortdurende huur

In het complex zijn 60 studio’s gereserveerd voor een voor DUWO nieuwe verhuurvorm: kortdurende bewoning door bijvoorbeeld gasten, medewerkers of studenten van de universiteit tegen een prijs per nacht. De gestoffeerde en gemeubileerde één- en tweepersoonsstudio’s zijn voorzien van alle gemakken en te huur voor een periode van 7 dagen tot maximaal 6 maanden. Voor 7 of 14 nachten betaalt de huurder respectievelijk € 60,50 en € 42,65 per nacht en bij 3 maanden € 27,50 per nacht.

Duurzaamheid

Duurzaamheid was een belangrijk uitgangspunt bij de realisatie. Zo wordt de eigen energiebehoefte mede verkregen door 3.000 zonnepanelen op de daken van het complex. Uniek is dat 32 studio's een milieuvriendelijke groente- en fruitvermaler in het keukenblok hebben: een echte Nederlandse primeur! Deze studio's zijn de eerste studentenwoningen met zo'n ingebouwde vermaler, die de studenten nog geen 50 cent per maand aan elektriciteit kost. De vermaler kan heel wat ellende voorkomen, zoals een verstopte afvoer, stank in de afvalbak, fruitvliegjes en ongedierte.

Van... tot nu.... en in de toekomst

Na de start van de ontwikkeling van Campus Plaza in 2013, op het moment dat de vastgoedsector in een dieptepunt zat, mogen we verheugd zijn dat nu in de zomer van 2016, voor aanvang van het nieuwe schoolseizoen, alle studio’s verhuurd zijn. De verdere groei en ambitie van Wageningen University & Research geeft nieuwe uitdagingen en vraagt hiermee om nieuwe concrete en tijdige (vastgoed)oplossingen. In de planvorming is daar nu reeds rekening mee gehouden en met de succesvolle ingebruikname is het dan ook logisch dat er een vervolg gaat komen!

v.l.n.r. Kitty Gort (Locatiemanager Plegt-Vos), Erwin Slot (Directeur/Partner Ten Brinke Slot Projectontwikkeling), Thomas Weissbrod (Managing Partner aeris CAPITAL Real Estate Advisory GmbH), Antoine Fraaij (voorzitter Raad van Bestuur DUWO)
v.l.n.r. Kitty Gort (Locatiemanager Plegt-Vos), Erwin Slot (Directeur/Partner Ten Brinke Slot Projectontwikkeling), Thomas Weissbrod (Managing Partner aeris CAPITAL Real Estate Advisory GmbH), Antoine Fraaij (voorzitter Raad van Bestuur DUWO)

Over Plegt-Vos bouwgroep

Plegt-Vos is een dienstverlenende bouwonderneming en breed actief in de bouw op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw, onderhoud, renovatie en grond-, weg- en waterbouw. Met ruim 5.000 gerealiseerde studentenwoningen is Plegt-Vos specialist in studentenhuisvesting. De combinatie van innovatiekracht en maatschappelijke betrokkenheid is tekenend voor Plegt-Vos. Plegt-Vos onderscheidt zich door het creëren van unieke, originele en toekomstbestendige oplossingen. Deze oplossingen leveren een bijdrage aan woon-, werk- en leefplezier. Daarmee wordt een duurzame bijdrage aan de samenleving geleverd. Plegt-Vos behoort tot de top 25 bouwondernemingen in Nederland en heeft vestigingen in Utrecht, Assen, Bemmel, Langeveen en Hengelo.

Over Ten Brinke Slot Projectontwikkeling BV

Ten Brinke Slot Projectontwikkeling BV is een joint venture tussen Slot Vastgoedontwikkeling & Projecten en Ten Brinke Vastgoedontwikkeling . Beiden maken deel uit van Ten Brinke Groep uit Varsseveld. Ten Brinke Groep is internationaal actief op het gebied van het ontwikkelen, bouwen, financieren en beheren van vastgoed in Duitsland, Nederland, maar ook in Spanje en Griekenland. Ten Brinke Groep is één van de financieel gezondste bouw- en vastgoedontwikkelingsbedrijven van Nederland.

Over DUWO

Woningcorporatie DUWO is gespecialiseerd in studentenhuisvesting. Het wonen is een essentieel onderdeel van het studentenleven en een voorwaarde voor een onvergetelijke studententijd, ook voor de buitenlandse studenten die voor korte tijd in Nederland studeren. Het belangrijkste doel is dan ook te zorgen dat studenten voldoende, kwalitatief passende en betaalbare huisvesting hebben. DUWO ontwikkelt, bouwt en beheert studentenhuisvesting in eigen bezit of in samenwerking met partners. Met 30.000 kamers en woningen en vestigingen in Amsterdam, Delft, Den Haag en Leiden is DUWO in Nederland de grootste aanbieder van studentenhuisvesting. Sinds kort is DUWO ook actief in Deventer en Wageningen.