Yidan Wang (Plant Sciences)

Chinese zangwedstrijd in Wisdom & Wonder paviljoen

22 maart 2018

Het Wisdom en Wonder paviljoen is komend weekend het toneel van een Chinees songfestival. Twintig Chinese studenten afkomstig van allerlei Nederlandse universiteiten strijden in de 'Top 10 Vocal Singer Competition'. De eerste editie van dit evenement wordt zaterdag gehouden in Wageningen.

Ze strijden tegen elkaar in drie rondes en zingen zowel in het Nederlands als in het Engels. De organisatie wil hiermee de interactie tussen Chinese studenten en Nederlandse verbeteren. Vier deelnemers studeren in Wageningen. Het zang-evenement vindt plaats op 24 maart en start om 14:00 uur en is vrij toegankelijk, maar registratie is gewenst.

Meer over de deelnemers kun je lezen op Resource.nl

De bekende Chinese zangeres Jane Zhang, voorheen bekend als Zhang Liangying (33) verovert nu ook stap voor stap de Westerse wereld met haar muziek. Ze zingt in het Engels en  maakt ook kunstzinnige videoclips. Misschien is Jane Zhang wel het voorbeeld voor de deelnemers.