Colleges Aarts en Savelkoul bij Universiteit van Nederland

18 januari 2016

Twee Wageningse hoogleraren hebben/gaan colleges opnemen voor de Universiteit van Nederland. Noëlle Aarts geeft vijf keer een kwartier college over communicatie en Huub Savelkoul behandelt in zijn vijf korte colleges het onderwerp immunologie.

Aarts.jpg

Noëlle Aarts over Communicatie
Hoe voer je een goed gesprek met boze burgers, moeilijke klanten, vervelende collega's of lastige patiënten? En moet je eigenlijk ook praten met mensen die - volgens jou - extremistische opvattingen hebben? Voor Noelle Aarts - hoogleraar Strategische Communicatie en Docent van het Jaar 2015 (Wageningen University) is het duidelijk: "We moeten praten". En hoewel dat klinkt als het begin van een slechtnieuwsgesprek, is er juist goed nieuws: we kunnen nog heel leren over hoe we beter kunnen luisteren, praten en discussiëren. Volg dit college en verbeter je communicatieskills!

De colleges van Noelle Aarts zijn vanaf 15 februari op Ziggo te zien en komen vanaf 7 maart online (5x15 min).

Savelkoul.jpg

Huub Savelkoul over Immunologie
Een goed werkend immuunsysteem is als een lijfwacht. Eentje met een drukke baan: elke dag weigert hij tientallen infecties en tumoren aan de deur. Maar hoe kan het dat-ie soms een steekje laat vallen, of erger nog, verandert in een terrorist die zich tegen je lichaam keert? Docent van het Jaar prof. dr. Huub Savelkoul (Wageningen University) geeft antwoord. En hij legt je ook uit of het slim is om de hele dag door je handen koortsachtig te wassen of dat een beetje viezigheid juist goed is voor je weerstand. En voor iedereen die allergisch of intolerant is: hoe komt dat eigenlijk en waarom hebben steeds meer mensen een voedselallergie?

De colleges van Huub Savelkoul worden 19 januari opgenomen, zijn vanaf 22 februari te zien op Ziggo en komen vanaf 14 maart online (5x15 min).