Persbericht

Communicatie-wetenschappen organiseert The Future City Challenge

Gepubliceerd op
1 september 2015

Met een prijsvraag over de stad van de toekomst laat de Wageningse Bachelor opleiding Communicatiewetenschappen leerlingen van 4, 5 en 6 VWO kennismaken met deze opleiding, gericht op communicatie en life sciences. Op 1 oktober zullen de BNN-presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno de prijsuitreiking verzorgen.

Voor de prijsvraag The Future City Challenge van 1 t/m 23 september roepen Dennis en Valerio in een YouTube filmpje scholieren op  om  oplossingen te bedenken voor  grootstedelijke problemen van de toekomst én om deze oplossingen aan de man te brengen. Deelnemende scholieren kunnen hun inzendingen - een filmpje, tekening, presentatie, foto, toneelstuk, maquette, of app –vóór 23 september uploaden op de website www.wageningenuniversity.nl/fcc.

Future City Challenge

Met de Future City Challenge willen de organisatoren scholieren kennis laten maken met de jonge en veelbelovende Bachelor opleiding Communicatiewetenschappen. Tijdens deze opleiding leren studenten hoe je ingewikkelde life science problemen begrijpelijk maakt, hoe je mensen kunt enthousiasmeren en overtuigen, hoe je ruziënde partijen bij elkaar kunt brengen en hoe je de kloof tussen wetenschap en praktijk overbrugt.

De prijsuitreiking met de beide BNN-presentatoren – bekend van Proefkonijnen, 3 op Reis en Loverboys - vindt op 1 oktober plaats op de campus van Wageningen University. De winnaar krijgt een citytrip naar Berlijn aangeboden, dé metropool voor cultuur, communicatietechnologie en innovatie.

Alle informatie over The Future City Challenge is te vinden op www.wageningenuniversity.nl/fcc; het filmpje met Dennis en Valerio op https://youtu.be/PzNviihsIIE

Bachelor Communicatiewetenschappen

Voor meer informatie over de Bachelor Communicatiewetenschappen zie www.wageningenuniversity.nl/bcw