Nieuws

Congres Protein For Life; abstracts insturen

Gepubliceerd op
11 mei 2016

In de toekomst kan er een wereldwijd tekort aan eiwit voor zowel mensen als dieren ontstaan. Hoe moeten we ons voorbereiden op deze steeds groter wordende uitdaging? De voedselzekerheid kan worden verbeterd door efficiënter gebruik te maken van al bestaande eiwitbronnen en door nieuwe eiwitbronnen te ontwikkelen. Tijdens het congres Protein For Life worden de nieuwste onderzoeksresultaten over mogelijke oplossingen voor een efficiënter en effectiever gebruik van (nieuwe) eiwitbronnen gepresenteerd.

In 2012 is Wageningen UR begonnen met het ambitieuze onderzoeksprogramma 'Customised Nutrition'. Met dit programma is onderzocht wat de toepasbaarheid en functionaliteit van nieuwe eiwitbronnen voor de consumptie van mensen en dieren is. Voorbeelden hiervan zijn plantaardige eiwitten, algen, insecten en bijproducten van bioraffinage. Tijdens het congres Protein For Life van 23 tot 26 oktober in Ede, presenteren de onderzoekers van Wageningen UR die nieuwste inzichten en bevindingen.

Dit interdisciplinaire congres is een uitstekende mogelijkheid voor onderzoekers, bedrijven en gebruikers die meer willen weten over mogelijke oplossingen voor een efficiënter en effectiever gebruik van (nieuwe) eiwitbronnen. In het voorlopige programma van het congres staan lezingen van vooraanstaande wetenschappers zoals Louise Fresco (Wageningen UR), Howard Shapiro (Mars), Susanne Klaus (Duits Instituut voor Voedselonderzoek) en Paul Moughan (Riddet Instituut in Massey).

Abstracts insturen

Wij zijn nog op zoek naar abstracts met de volgende thema's:

 • Wetenschappelijk onderzoek over eiwit inclusief:
  • Verwerking en functionaliteit
  • Vertering van eiwit en postabsorptief gebruik
 • Eiwitrijk voedsel in de praktijk inclusief
  • Voeding
  • Diervoeder
 • Maatschappelijke aspecten van het wereldwijde aanbod aan eiwit, mogelijke nieuwe eiwitbronnen

Deadline voor de abstracts

 • 1 juli 2016 – deadline abstracts mondelinge presentaties
 • 15 augustus 2016 – mededeling goedkeuring abstract
 • 15 september 2016 – deadline poster van abstract

Publicatie congres abstracts

De abstracts voor het congres Protein For Life kunnen als volledig artikel worden gepubliceerd in een speciale uitgave van Wageningen Journal of Life Sciences (NJAS), het tijdschrift van de Koninklijke Landbouwkundige Vereniging dat vier keer per jaar verschijnt. De wetenschapscommissie van de conferentie Protein For Life zal een selectie maken voor mogelijke artikelen van de ingestuurde abstracts. Publicaties in NJAS moeten voldoen aan de kwalificatiecriteria van de geïntegreerde wetenschappelijke disciplines. Lees meer over NJAS.

Meer informatie

Meer informatie over de onderwerpen van het congres en hoe u uw abstract(s) kunt insturen, vindt u op de website van de conferentie Protein for life. Het definitieve programma zal tijdig op de website worden gepubliceerd.