Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh

Nieuws

Contract Bangladesh Delta Plan 2100 getekend

Gepubliceerd op
24 maart 2014

Afgelopen week is bij de Nederlandse ambassade in Dhaka het contract ondertekend voor de ontwikkeling van het Bangladesh Delta Plan 2100. Onder leiding van het Nederlandse bedrijf Twynstra Gudde zal een consortium van Nederlandse en Bengalese organisaties de aankomende tijd aan de slag gaan om een nieuw deltaplan voor Bangladesh op te stellen. Wageningen UR is een van de deelnemende organisaties in het consortium.

Samenwerking op het gebied van watermanagement

Nederland en Bangladesh hebben veel met elkaar gemeen: beide landen hebben een hoge  bevolkingsgroei, bevinden zich in een laaggelegen rivierengebied en zijn erg gevoelig voor de gevolgen van zeespiegelstijging. De twee landen delen daarom ook al bijna 40 jaar kennis op het gebied van watermanagement. Het plan is de start van een langdurige samenwerking op het gebied van deltabeheer en –technologie. Wageningen UR zal onder andere kennis bijdragen op het gebied van landgebruik en klimaatadaptatie.

Eerste resultaten in juni

Het consortium zal nu aan de slag gaan met het schrijven van een lange termijn strategisch plan voor de hele delta. De kick-off zal binnenkort plaatsvinden, en de resultaten van de eerste verkenningen worden in juni van dit jaar verwacht.

Gerelateerde artikelen