Crashende drones tijdens Junior Science Lab

3 juni 2015

Voor 30 basisschoolleerlingen ging een droom in vervulling: meedoen met Junior Science Lab “Drones”, georganiseerd door het Wetenschapsknooppunt Wageningen University. Na het college was er een circuit met zes activiteiten. En één jongen weet het nu heel zeker. Hij wil later dronepiloot worden.

In drie dagen was de inschrijving voor Junior Sience Lab Drones vol. De jongens waren sneller dan de meisjes: 29 tegen 1. Zij meldden zich 21 mei op de Campus van Wageningen University. Daar doet wetenschapper Harm Bartholomeus met zijn collega’s onderzoek met drones. Met veel plezier legden zij uit waarom zij met drones vliegen, voor wie, waar, wanneer en hoe. De kinderen hingen aan hun lippen.

Daarna konden zij de drones van dichtbij bekijken en er mee leren vliegen. Met een simulator of met een proefmodel. Dat viel niet mee. De drones crashten en werden ter plekke gerepareerd. Eentje legde definitief het loodje. De kinderen weten nu ook dat er bijzondere camera’s onder de drones hangen, speciaal gemaakt voor Wageningen University. Hiermee worden 3D en infrarood opnames gemaakt. Sommige kinderen dromen nu over een baan bij de universiteit. Zij kunnen niet wachten om met drones te gaan werken.

Fotoimpressie