Nieuws

Cursus 'The truth about petfood' groot succes

Gepubliceerd op
1 oktober 2014

Is rauwe voeding de oplossing voor vele ziekteoorzaken? Is natte voeding gezonder dan droge brokken? Is alles wat op een zak honden- of kattenvoer staat waar?

Op deze en vele andere vragen kregen de deelnemers antwoord tijdens de cursus ‘The truth about petfood' die plaatsvond op vrijdag 26 september in Utrecht. Gedurende de cursus lieten diverse erkende specialisten hun licht schijnen op de ins- en outs van honden- en kattenvoeding.

Grote belangstelling

Onder leiding van professor Wouter Hendriks van Wageningen Universiteit en Esther Plantinga van Utrecht Universiteit werd het onderwerp op brede wijze benaderd. Dat het onderwerp petfood sterk leeft, bleek uit het feit dat bij de cursus maar liefst 120 deelnemers aanwezig waren. Het publiek bestond uit een gemêleerd gezelschap van dierenartsen, onderzoekers, diervoedingskundigen, R&D managers, productmanagers en andere professionals uit de gezelschapsdierenindustrie. Uit de positieve reacties bleek dat de cursus goed werd ontvangen.  

“Het is fantastisch om te merken dat zoveel mensen interesse hebben in dit onderwerp”, aldus Maaike de Vries, programmamanager Dier bij Wageningen Academy. “Leuk om alle enthousiaste reacties te horen!” We kijken terug op een zeer geslaagde cursusdag!