DAVINC3I slotconferentie - een groot succes!

6 maart 2015

De Nederlandse sierteeltsector is van wereldklasse. Door virtualisering en internationalisering is dat niet langer vanzelfsprekend. Wat moeten de sector doen om het centrum voor handel en logistiek te blijven, ook als producten niet meer fysiek via Nederland vervoerd worden? Deze vraag stond centraal in het vierjarige door het Topinstituut Logistiek Dinalog gefinancierd project DAVINC3I en gecoördineerd door Professor Jack van der Vorst van de Operations Research and Logistics groep (ORL).

Afgelopen donderdag 19 februari organiseerde de ORL groep in samenwerking met haar partners uit het project (kwekers, handelsbedrijven, logistiek dienstverleners en drie universiteiten) de slotconferentie met als thema “Van onderbuik naar onderbouwing!” De slotconferentie was met bijna 200 enthousiaste deelnemers een groot succes. “DAVINC3I heeft aan de ene kant een breed, ‘wetenschappelijk’ kader gecreëerd, en daarbinnen vooral praktische handvatten en zelfs concrete oplossingen geboden voor individuele ondernemers in onze sector”, aldus Rens Buchwaldt, financieel directeur FloraHolland en lid van de stuurgroep.

Het boekje “Van onderbuik naar onderbouwing, Sierteeltlogistiek in een dynamische eeuw.” beschrijft vanuit een praktisch perspectief de bevindingen van het project DAVINC3I.
De webversie staat op de projectsite www.davinc3i.com, de versie die geschikt is om te printen staat hier. Ook de presentaties van die slotconferentie zijn vanaf de website te downloaden.