Nieuws

Dairy Campus krijgt nieuwe business manager

Gepubliceerd op
6 september 2017

Per 1 november a.s. start ir. Frank Jorna als business manager bij Dairy Campus, onderdeel van Wageningen University & Research. Jorna krijgt de verantwoordelijkheid voor het management van de totale business Dairy Campus. Hij gaat daarmee leidinggeven aan zo’n 20 medewerkers van het bedrijf. Hij werkt daarbij nauw samen met de manager Dairy Campus, Kees de Koning, die zich meer gaat richten op business ontwikkeling en nieuwe projecten.

Kees de Koning, manager Dairy Campus: "We zijn blij met de komst van Jorna. Met zijn achtergrond is hij een uitstekende aanvulling voor het Dairy Campus team. Hij heeft ervaring met de borging van kwaliteitsprocessen en ook de kennis van het runnen van een melkveebedrijf."
Diervoedingsdeskundige Frank Jorna is afkomstig van SecureFeed, waar hij betrokken was bij de oprichting in 2014. Sindsdien is hij directeur van de werkorganisatie. SecureFeed is een onpartijdige stichting, waarbij inmiddels ruim 500 bedrijven zijn aangesloten. Daarvoor was Jorna onder andere werkzaam bij Nevedi.

Onderzoek en innovatie

Dairy Campus is hét onderzoek- en praktijkcentrum voor de melkveehouderij, gehuisvest in Leeuwarden, waar alles draait om innovatie, onderzoek, educatie en praktijkleren. Dairy Campus is met dit concept uniek in de wereld. Alle activiteiten zijn gericht op de ontwikkeling van een duurzame zuivelketen. De koeien zorgen hier niet alleen voor melk, maar vooral ook voor data voor onderzoek om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten.
Dairy Campus is onderdeel van Wageningen University & Research. Het is een inspirerende omgeving voor iedereen die werkzaam is in de zuivelsector. Onderzoekers, ondernemers en onderwijs werken hier nauw samen aan de uitdagingen waar de melkveesector voor staat. Allemaal om te zorgen dat ook in de toekomst voldoende gezonde zuivel wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.