Nieuws

De Frankensteins van WUR

Gepubliceerd op
23 februari 2018

Innovaties pakken soms anders uit dan verwacht of bedoeld, met alle gevolgen van dien. De angst voor die gevolgen is oud; de twee eeuwen oude roman Frankenstein getuigt ervan. Tijdens een wereldlezing op 14 maart wordt ingegaan op de verantwoordelijkheid van de ontwerper.

De wereldlezing is onderdeel van science week LIFE, waarin de vraag ‘wat is leven?’ centraal staat. Te gast is onder andere wetenschapsjournalist Philip Ball. Hij schreef verschillende boeken over wetenschap en filosofie waaronder Unnatural: The heretical idea of making people. Tijdens de wereldlezing presenteer Ball zijn perspectief over het gedachtegoed van Frankenstein en de gevolgen voor huidige wetenschap. Daarna zal Philip Brey ingaan op de oorsprong van hoop en angst jegens kunstmatig leven. Philip Brey is professor filosofie van technologie aan Universiteit Twente en wetenschapsdirecteur van het 4TU Centre for Ethics and Technology.

Weten hoe Wageningse wetenschappers aankijken tegen de risico’s van hun onderzoek? Lees meer over de Frankensteins van WUR bij Resource.

Lees meer