De eerste dag van de feestelijke One World Week

5 april 2018

Donderdag 5 april start One World Week. Tot en met 11 april kan je deelnemen aan vele culturele én sportieve activiteiten, zoals games, workshops, lezingen, eten, mode, muziek en nog veel meer. Bekijk bijvoorbeeld in het Wisdom & Wonder Pavilion hoe een Chinese student 100 jaar, en zelfs langer geleden, studeerde.

Met de week wil WUR dat studenten, medewerkers en inwoners van Wageningen elkaars cultuur beter leren kennen en zo elkaar beter te begrijpen. Die kennis kan helpen samenwerken en samenwonen.

Rector Magnificus Arthur Mol geeft vandaag rond lunchtijd het startsein voor deze culturele week en opent de fototentoonstelling Gender Free Zone in Orion. Later vindt daar ook een internationale modeshow plaats. ’s Avonds is de aftrap van Green Impact, een wedstrijd die Green Office organiseert om toepasbare duurzame ideeën te verzamelen om onze werkomgeving te ‘vergroenen’.

One World Week blijft niet beperkt tot Orion. In de Speaker Corner in Impulse leer je meer over Makefactory, die de tentoonstelling met zeven verschillende interactieve huizen in Forum heeft ingericht. Of je kunt in het Wisdom & Wonder Pavilion een dag uit het leven van een traditionele Chinese student ervaren. En tot in de late uurtjes kan gedanst worden bij het openingsfeest van studentenvereniging KSV.