‘De kever’ wordt de nieuwe selfie-plek van WUR campus

29 maart 2018

Hoogleraar Marten Scheffer hoopt op een groot spontaan feest bij de onthulling van ‘Must Leave’. Het beeld van een opstijgende kever wordt op 16 mei onthuld in de vijver bij het Forum.

De eerste maatregelen voor het feest zijn getroffen. Studenten en medewerkers worden na hun colleges onder muzikale begeleiding van muziekverenigingen WSKOV en De Ontzetting naar de vijver geëscorteerd. Bestuursvoorzitter Louise Fresco neemt het officiële gedeelte voor haar rekening en om de opening compleet te maken heeft Scheffer een grote potluck dinner en een swingende jamsessie voor ogen. Hij roept studenten en medewerkers dan ook een instrument en wat lekkers mee te nemen.

Het beeld van de kever wordt gemaakt door kunstenaar Vang Iversen. Hij maakt het in opdracht van Scheffer, ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van WUR.

Lees meer over Must Leave bij Resource.