Nieuws

De vlag uit voor 100 tonner De Marke Trui 75

Gepubliceerd op
8 mei 2018

De Marke Trui 75 is een 100 tonner! In acht lactaties en 2975 dagen heeft ze 100.000 kilogram melk geproduceerd met 4.26% vet en 3.21% eiwit. Een top prestatie, want ons betreft. ''We zijn trots op haar en haar verzorgers'', zegt Zwier van der Vegte, manager van KTC De Marke.

Eigenlijk is het tegenwoordig een algemeen verschijnsel, maar het blijft toch bijzonder, dat De Marke Trui 75 deze mijlpaal heeft bereikt. Ze is een dochter van Darwin uit een Ronald moeder. Haar exterieur is met 75 punten als matig beoordeeld, toch heeft deze prestatie weten neer te zetten. Ze is vanaf het eerste begin met de melkrobot gemolken.

Een hoge gemiddelde jaarproductie is geen doel op De Marke, maar efficiƫnt melk produceren wel. Daar past een goede productie bij, maar vooral een hoge levensproductie. Een goede gezondheid en vruchtbaarheid zijn hierbij cruciaal. Op KTC De Marke staat efficiƫnt melk produceren uit eigen (ruw)ruwvoer voorop. Dat geldt ook voor een optimale mineralenbenutting met een goed economisch rendement.

Die inspanning begint bij bodem en bemesting en gaat via voer en koe naar melk. Alle schakels moeten kloppen om aan het eind het juiste resultaat te behalen. De Marke Trui 75 heeft hier zeker haar steentje aan bijgedragen!