Nieuws

Decembernummer Wageningen World nu online

Gepubliceerd op
11 december 2018

"We willen de mechanismen in de natuur begrijpen en ons erdoor laten inspireren bij het ontwerpen van nuttige toepassingen", vertelt Johan van Leeuwen, hoogleraar Experimentele Zoölogie, in de meest recente uitgave van Wageningen World. De vierde editie van Wageningen World van 2018 is op 11 december verschenen. Deze digitale versie is verrijkt met extra doorklikmogelijkheden, interactieve infographics en video's. En de verhalen zijn makkelijk te delen.

Een preview

In het artikel Afkijken bij de natuur is te lezen hoe Wageningen University & Research natuurlijke mechanismen onderzoekt voor praktische toepassingen: 'bio-inspired design'

Wageningse onderzoekers konden zeewater al drinkbaar maken, maar met dit proces kan ook nog eens stroom worden opgewekt. Lees erover in het artikel Zout water drinkbaar maken.

Over de implementatie van kringlooplandbouw en de status ervan in Nederland gaat het in het artikel De kinglooplandbouw is al begonnen.

Suikerreductie is het onderwerp van het artikel Minder suiker en toch lekker. Wageningen Food & Biobased Research adviseerde twintig bedrijven over het verminderen van de hoeveelheid suiker in hun producten.

Overige artikelen

Online versie

Bekijk Wageningen World nummer 4 online.

Meer weten over Wageningen World, een abonnement nemen of het archief bekijken? Bekijk de speciale Wageningen World-pagina.