Nieuws

Deel foto’s van fraaie insecten via #topinsect

Gepubliceerd op
24 juli 2014

Maak foto’s van bijzondere insecten die je tegenkomt deze vakantie en deel ze op twitter met #topinsect. De webredactie van Wageningen UR maakt dan een top-10 van de mooiste, raarste of meest indrukwekkende vakantie-insecten.

Twitter je insectenfoto's

Insecten op vakantie

Het is weer vakantietijd en we zwerven uit over de wereld, naar mooie, spannende, nieuwe of bekende streken. We genieten van landschappen, zon, monumenten en steden, maar kijk ook eens naar de wat kleinere zaken. Insecten bijvoorbeeld: dat felgekleurde kevertje, die elegante libel of vervaarlijk ogende spin. Laten we samen eens met andere ogen naar onze vakantie-omgeving kijken. Deel je mooiste foto’s op twitter via #topinsect.

Bescherm je tegen steken en beten

Er is natuurlijk ook een andere kant aan die veelpotige kruipende en vliegende kriebelaars: ze kunnen het vakantiegevoel hinderlijk verstoren, met steken, beten of door mee te eten van de picknick. Soms veroorzaken insectenbeten allergische reacties en er zijn zelfs beestjes die ziekten kunnen overbrengen. Wees daarom wel voorzichtig met stekende en bijtende beestjes in den vreemde en bereid je voor op de noodzakelijke bescherming. Eenvoudige beschermingsmiddelen zijn vaak al afdoende: horren, muskietennetten, DEET, teekwerende kleding en wat dies meer zij.

Over vervelende steekbeestjes schreef de Wageningse entomoloog Willem Takken in 2007 het boekje ‘Beten en steken – Hinderlijke insecten en andere plaaggeesten en hun effecten op onze gezondheid’. Het is in de meeste bibliotheken in Nederland te vinden.

Het laatste insectennieuws