Deelnemers WUR on Wheels laten hun (banden)sporen na over de hele wereld

Deelnemers WUR on Wheels laten hun (banden)sporen na over de hele wereld

29 oktober 2018

Het project WUR on Wheels ontwikkelde zich tot een indrukwekkende virtuele fietsparade waaraan 270 studenten, alumni en medewerkers deelnamen. Het begon met het doel om binnen een maand 40.000 km – een rondje om de wereld - te fietsen. Uiteindelijk kondigen we trots aan dat we samen ruim 97.000 kilometer hebben gefietst op vijf continenten. Dat is meer dan twee keer rond de wereld!

Hoewel WUR on Wheels officieel op 15 oktober eindigde, zijn er collega’s die van geen opgeven weten. Deelnemers aan de Tour de WUR verbinden WUR-vestigingen in heel Nederland op de fiets. Zo fietsten Lida Meijer, Johan van der Eijk en Jennifer Meijer onlangs van Wageningen Plant Research in Bleiswijk naar Wageningen Economic Research in Den Haag. Als 'estafettestokje' namen ze zwarte peper en vanille mee om hun trots op de glastuinbouw van deze specerijen te illustreren.

En dat is niet alles, want in de week van 15 oktober vond de Borlaug dialogue week plaats in Des Moines USA. De winnaars van het allereerste Wageningse Borlaug Youth Prize woonden dit evenement bij, samen met prof. Louise O. Fresco, voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & research. Samen met andere change makers van morgen  werkten ze aan oplossingen voor de strijd tegen honger bij het Global Youth Institute: een gemeenschap van jonge mensen die vechten tegen honger. En ze kwamen niet met lege handen. Deelnemers aan WUR on Wheels en donoren haalden een bedrag van maar liefst 10.811 euro op. Een fantastische bijdrage voor het eerste Borlaug Youth Institute buiten de VS.

Kijk met ons terug op het succesvolle evenement WUR on Wheels en lees alle verhalen van deelnemers op de website.