Nieuws

Delegatie in Japan: Ocean Thermal Energy Conversion (OTEC) op het eiland Kumejima

Gepubliceerd op
5 juni 2014

Op 13-15 mei 2014 reisde een Nederlands/Colombiaanse delegatie naar het Japanse eiland Kumejima om het diepzeewater-onderzoek en het industriepark te bezoeken. Doel van de missie was te evalueren of de OTEC-aanpak op Kumejima als model kan dienen voor het eiland San Andres in Colombia. San Andres overweegt om een ​​soortgelijk project te starten in samenwerking met het Nederlandse bedrijf Bluerise en Wageningen UR.

Lees het complete bericht:

Conclusies van de delegatie:

    • Het project op Kumejima is een inspirerende "Small Tropical Island Solution": het opwekken van energie, visproductie, creëren van werkgelegenheid en het verhogen van de duurzaamheid.
    • Momenteel genereert de diepwater-gebaseerde industrieën in Kumejima een jaarlijkse omzet van 20 miljoen dollar, dat is 25% van het Bruto Nationaal Product.
    • Deepwater pijpleidingen op tropische eilanden moeten eerst ingezet worden voor energiegenererende apparaten zoals OTEC en SWAC. Het (afval)water kan vervolgens worden toegepast voor aquacultuur en andere industrieën voor het leveren van oplossingen voor tropische uitdagingen met betrekking tot energie, voedselzekerheid en water.
    • Bluerise en Wageningen UR zouden moeten samenwerken in pleiten voor en het ontwikkelen en ontwerpen van diepwater-oplossingen voor andere tropische eilanden over de hele wereld, zoals San Andres in Colombia.


    Lees meer in het Dossier: