Nieuws

Demonstratiedagen PicknPack een succes

Gepubliceerd op
15 juni 2016

Op 26, 27 en 31 mei waren de demonstratiedagen van het project PicknPack. In totaal hebben 140 bezoekers uit de industrie en wetenschap deelgenomen aan presentaties, workshops en demonstraties.

De afgelopen 4 jaar is hard gewerkt aan onderzoek en ontwikkeling van modules voor een flexibele voedselverpakkingslijn. In het laatste halfjaar was de focus vooral gericht op de integratie van de losse modules tot een complete lijn. Onder de coördinatie van Wageningen UR hebben alle 14 partners intensief samengewerkt om tot een mooie demonstratie te komen.

Ondanks dat niet alle functionaliteiten volledig geïntegreerd konden worden, was het resultaat een aaneengesloten en werkende verpakkingslijn van 20 meter. Tijdens de demonstratie zijn er zowel trostomaten als gebraden kipfilets verpakt. De ‘changeover’ naar een nieuw product duurde slechts 5 minuten.

In de komende weken zal een professioneel video team de gehele lijn en alle functionaliteiten op beeld vastleggen. Houd de website in de gaten!

De volgende demonstratie staat op de agenda in september in Holbeach, Engeland. De lijn zal niet in geïntegreerde vorm aanwezig zijn. Echter zullen er wel nieuwe verbeteringen ten opzichte van de flexibiliteit per module worden gedemonstreerd.