Nieuws

Diederic Klapwijk neemt afscheid als voorzitter Alliantie Voeding Gelderse Vallei

Gepubliceerd op
28 januari 2015

Dr. Diederic Klapwijk heeft op 28 januari afscheid genomen als voorzitter van de Alliantie Voeding Gelderse Vallei, een samenwerking tussen Wageningen University, het Ziekenhuis Gelderse Vallei en anderen. Bij zijn afscheid kreeg Klapwijk de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede opgespeld door wethouder en loco-burgemeester Leon Meijer. Klapwijk werd geprezen voor zijn rol als bevlogen initiatiefnemer en voorvechter bij het streven naar optimale voeding in de zorg.

Foto: EJ Brouwer, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Klapwijk stond in 2007 aan de wieg van de Alliantie Voeding. Als voorzitter wist hij een bloeiende samenwerking tussen Wageningen Universiteit, Ziekenhuis Gelderse Vallei en partners tot stand te brengen. Mede door zijn inzet is er steeds meer aandacht voor voeding in preventie en zorg.

“Diederic Klapwijk wist mensen te verbinden en bruggen te bouwen. Plannen en ideeën werden al snel in acties en projecten omgezet”, aldus prof. Frans Kok van Wageningen University en vicevoorzitter van de Alliantie Voeding, tijdens het afscheid.

Met financiële ondersteuning van de provincie Gelderland, bedrijven en organisaties (FrieslandCampina, DSM, Menzis, Opella) konden diverse grote onderzoeks- en innovatieprojecten van de grond komen, zoals Cater with Care, NutriProfiel en Eat2Move.

Klapwijk blijft werkzaam als gynaecoloog in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Hij werkt sinds 1986 als gynaecoloog, aanvankelijk in het Pieter Pauw Ziekenhuis te Wageningen en nu in Ziekenhuis Gelderse Vallei te Ede. Van 2003 tot 2013 was hij lid van het Bestuursteam van het ziekenhuis.