Nieuws

Dijkhuizen wint publiekspeiling AgriTop 50

Gepubliceerd op
19 december 2013

Aalt Dijkhuizen is de nieuwe publieksheld van agrarisch Nederland. Hij heeft de meeste stemmen gekregen van de 334 mensen die dit jaar aan de publiekspeiling op Boerderij.nl hebben deelgenomen.De topman van Wageningen UR kreeg van ruim 42 procent van de stemmers een plekje in hun favoriete top-5 van machtigste mannen en vrouwen in de agrarische sector. Daarmee wint de baas van onderzoekers en wetenschappers het van de invloedrijke melkboeren, vleesbazen en politici in de AgriTop 50.

De strijd om plaats 1 bleef dit jaar tot het eind toe spannend. Het verschil tussen de nummer 1 en nummer 4 bedraagt uiteindelijk amper twintig stemmen. Op nummer twee prijkt de naam van Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD). Lodders laat de laatste tijd haar gezicht op veel plaatsen in het land zien en dat heeft haar wellicht geholpen aan een hoge positie in deze peiling.

Cees 't Hart won vorig jaar de publiekspeiling, maar moet dit jaar genoegen nemen met een derde plek. Hij houdt nog maar net hoogleraar Louise Fresco (Honorary professor bij Wageningen University) achter zich. Fresco was recent nog op TV met de documentairereeks Fresco's Paradijs.Bron: De Boerderij AgroTop 50