EFAS -2017 editie plaatsgevonden in Zurich

28 juni 2017

Van 18 tot en met 20 juni werd het European Food and Agribusiness Seminar, EFAS, alweer voor de zevende keer georganiseerd. EFAS is een 3-daags business seminar voor CEO's en senior executives, uit de internationale Food & Agribusiness en maakt gebruik van de Harvard business case benadering.

In 2005 werd het seminar voor het eerst georganiseerd met behulp van de Wageningen Ambassadors. Voor elke editie wordt een aantal exclusieve business cases voor EFAS ontwikkeld. Tijdens het seminar is de CEO van het case bedrijf aanwezig om persoonlijk de case met de deelnemers te behandelen. CEO ontvangt waardevolle feed back van de deelnemers.

Het seminar werd dit jaar geopend door Louise Fresco, CEO van Wageningen University & Research die door middel van een keynote speech de basis wist te leggen voor het seminar. Alle door haar aangestipte onderwerpen kwamen later in de bespreking van de business cases weer aan de orde. Nieuw dit jaar was een newsflash case over shareholder value en sustainability. Dit jaar gebracht door Jose Lopez, former COO van Nestlé

Daarnaast zijn de volgende business cases besproken:

- Danone - corporate branding en CSR,
- Gulf Petrochemical Industries Company - global values; unique style,
- Chr Hansen - consumerism and the dynamics of innovation,
- Migrolino - small is fast and beautiful,
- Grupo Calvo - steady in turbulent times,
- Fair Trade International - creating impact,
- Future of Food and Agribusiness 2027.

Deze editie werd georganiseerd in samenwerking met de internationaal gerenommeerde business school CEIBS. Het seminar vond plaats op hun prachtig gelegen Europese locatie aan het meer van Zurich. Een deel van het programma, waaronder de opening en het diner vond buiten plaats met prachtig uitzicht over het meer.

Wilt u er de volgende keer ook bij zijn? Laat dan alvast uw belangstelling blijken door u interesse te tonen op onze website. U krijgt dan automatisch bericht als de nieuwe data, locatie en het programma bekend zijn.

Keep me informed