dairy nutrition symposium, melkvee, veehouderij, melkveehouderij

Early bird tickets International Dairy Nutrition Symposium beschikbaar

8 september 2015

Early bird tickets voor de komende editie van het International Symposium on Dairy Nutrition zijn nog beschikbaar online tot en met 30 september. Het symposium in Wageningen wordt gehouden op donderdag 22 oktober 2015 en geheel gewijd aan “Dairy cow nutrition and animal health”. Zeven experts uit binnen- en buitenland zullen hun visie op de verschillende aspecten van melkveevoeding en gezondheid presenteren.

Tijdens het symposium op 22 oktober zal Dr. Ariƫtte van Knegsel (Wageningen University) de eerste spreker zijn met haar presentatie over het effect van de lengte van de droogstand op de gezondheid van koe en kalf. Daarna zal Prof. Claire Wathes (Royal Veterinary College, University of London) de gevolgen en het management van de ontkoppeling van GH en IGF1 bespreken. Dr. Barry Bradford (Kansas State University) zal de ochtendsessie afsluiten met zijn visie op de relatie tussen de nutriƫntenstofwisseling en het immuunsysteem bij transitiekoeien.

Na de lunch zal Dr. Georg Eller (HCS Herdenmanagement) zijn praktijkervaringen delen op het gebied van transitiemanagement en voeding begin lactatie, in zijn presentatie over subklinische pensverzuring. Daarna zal Kasper Dieho (Wageningen UR) specifiek ingaan op de vorm- en functieveranderingen van penspapillen tijdens de transitieperiode. Reuben Newsome (University of Nottingham) zal vertellen over de nieuwe inzichten op het gebied van de relatie tussen voeding en kreupelheid. Daarna zal Dr. Trevor DeVries (University of Guelph) de dag afsluiten met een presentatie over het gedrag van melkvee.

Het symposium wordt georganiseerd door het Centrum Diervoeding samen met Balchem Corporation, Diamond V, Cargill Animal Nutrition en het Wageningen Institute of Animal Sciences.

Meer informatie over het programma en de online registratieprocedure zijn te vinden op de symposiumpagina.

We heten u van harte welkom op 22 oktober in Wageningen!