Een duurzaam huis bouwen? Luister naar de ervaringen van Gerrit Hiemstra

17 oktober 2018

Op 18 oktober spreekt meteoroloog en WUR ambassadeur Gerrit Hiemstra tijdens de lunchlezing ‘Impacts and Future of Weather and Climate Sciences in Wageningen’. Naast zijn werk bouwt hij zijn eigen duurzame huis, en hij deelt zijn bevindingen met het publiek.

Hiemstra is momenteel vooral bekend als weerman bij de NOS. Eerder dit jaar vertelde hij in het kader van ‘100 jaar onderwijs’ over zijn ervaringen als student en alumnus. Onder andere benadrukte hij de oplossingsgerichte mentaliteit die alumni van Wageningen kenmerkt.

Naast Gerrit Hiemstra zal ook Prof. Bert Holtslag uitweiden over de bijdrage van Wageningen aan actuele weer- en klimaatthema’s, zoals stedelijk milieubeleid en duurzame energiebronnen. Prof. dr. Simon Bush verzorgt de inleiding en aansluitende discussie. De lezing maakt onderdeel uit van een serie, gericht op de impact van WUR-ontdekkingen in de omgevingswetenschappen nu en in de toekomst.

De lezing vindt plaats op 18 oktober om 12.30 in Orion C2035, lunch inbegrepen vanaf 12.15. Kijk voor meer informatie op de website, ook voor informatie over het gerelateerde Symposium 'Earth Futures'.