De eerste Summer School voor de Glastuinbouw

Eerste Summer School voor de Glastuinbouw geslaagd

8 september 2015

De eerste Summer School voor de Glastuinbouw vond plaats in Wageningen van 24 augustus tot en met 4 september 2015. Deze "beste stoomcursus glastuinbouw ooit" (citaat van één van de deelnemers) werd georganiseerd door Wageningen UR Glastuinbouw in samenwerking met de Groep Tuinbouw & Product Fysiologie van Wageningen University en met de steun van Wageningen Academy.

De Summer School bestond uit een mix van hoorcolleges, practica, gastcolleges en excursies naar bedrijven. Vierentwintig personen uit zowel de academische wereld als het bedrijfsleven en uit 19 landen en vijf continenten deelden deze "prachtige kans om fundamentele kennis, praktijkervaring en onderzoeksontwikkeling te integreren tijdens interactieve sessies". Inderdaad, terwijl voor een aantal het enthousiasme en de deskundigheid van de docenten van deze 'Oxford voor Horticulture' het een waardevolle ervaring maakten, waren het voor anderen juist de verschillende achtergronden van klasgenoten wat de cursus enorm spannend maakte en de grote netwerkervaring.

De Summer School leverde de principes achter de praktische toepassing van gewasmanagement en -technologie en daarna voelden de deelnemers zichzelf  in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over systeemonderdelen en hadden ze de nodige kennis om een ​​kas goed te beheren.

Het was een geweldige ervaring voor alle deelnemers en deze eerste Summer School voor de Glastuinbouw zal zeker niet de laatste zijn. Nieuws over de volgende Summer School in 2016 wordt binnenkort gepubliceerd.

81019fe9-920f-48a5-83ca-1ecf3e794dfb_IMG_0838_530x397.jpg