Nieuws

Eerste ‘online' studenten halen bul

Gepubliceerd op
5 oktober 2018

De eerste vier studenten die een online master hebben gevolgd aan WUR zijn afgestudeerd. Het gaat om drie studenten Plant Breeding en één student Nutritional Epidemiology and Public Health. Deze week halen ze hun diploma’s op.

Milou Oosterwijk had na haar opleiding Voeding en Diëtiek in Nijmegen niet het gevoel dat ze was uitgestudeerd. ‘Als je verder wilt gaan in de richting voeding en gezondheid, kom je al snel uit bij Wageningen. Mijn interesse lag al bij de epidemiologie en ik kon kiezen tussen de reguliere of de online master van Nutritional Epidemiology and Public Health. Ik koos voor online, omdat je dan ruimte hebt om ernaast te werken en ervaring op te doen.’ Maandag ontving Oosterwijk haar diploma in de Aula.

Ik koos voor online, omdat je dan ruimte hebt om ernaast te werken en ervaring op te doen.
Milou Oosterwijk

Ook Jeroen Vermue koos voor een online master omdat hij studie en werk wilde combineren. Vermue werkt voor een zaadveredelingsbedrijf. ‘Een van mijn collega’s volgde de reguliere master Plant Breeding. Op een gegeven moment moest hij drie ochtenden in de week naar de universiteit om een vak te volgen. Dat gaat slecht samen met werken.’

Lees het hele verhaal op Resource.wur.nl, de nieuwswebsite voor studenten en medewerkers van Wageningen University & Research.

Foto: © Luuk Zegers