Eerste twee 'UniversiTREES' geplant in China

Eerste twee 'UniversiTREES' geplant in China

12 april 2018

WUR is deze week mee op de handelsmissie van premier Rutte naar China. Rector Arthur Mol tekent de komende dagen zes contracten met Chinese partners over gezamenlijk onderzoek. Ook komt er samenwerking op het gebied van biologische gewasbescherming.

Tijdens een officiële ceremonie op de campus van de Chinese Academy of Agricultural Sciences (CAAS) in Beijing werden de eerste scheppen zand onder de boom gelegd door de minister, Arthur Mol en twee belangrijke leden van het bestuur van CAAS, een onderzoeksinstituut in de Chinese hoofdstad waar Wageningen nauwe banden mee onderhoudt. Ook werd een plaquette onthuld.

Het planten van de boom in China is het begin van een veel grotere actie. Het idee “UniversiTREES’ is bedacht en ingediend als activiteit in het kader van 100 jaar WUR door een alumnus van de WUR. In totaal hoopt WUR 100 bomen te planten dit jaar op verschillende plekken in de wereld vanwege het 100-jarig bestaan van de universiteit.

Minister Schouten had ook speciale lof voor Wageningen University & Research. Ze merkte tijdens de handelsmissie afgelopen week dat je in China niet om Wageningen heen kunt op het gebied van agro-food. “Als je als bedrijf op dat gebied in de agro-food wilt dat er deuren voor je opengaan, hoef je vaak alleen maar de naam van Wageningen te noemen”. De tweede 100-jaar boom is later op de dag geplant op het terrein van CAU, de agrarische universiteit in Beijing.