Nieuws

Eerste webinar Haifa Group over bemesting een groot succes

Gepubliceerd op
9 december 2014

Woensdag 3 december hebben belangstellenden uit meer dan zestig landen deelgenomen aan het eerste online seminar van Haifa Group over bemesting.

Het webinar werd live uitgezonden vanuit Amsterdam en was een coproductie van Haifa Group en Wageningen UR. Het webinar van 3 december had als titel Optimizing Quality en was het eerste webinar in een serie van vier. Professor Leo Marcelis, hoogleraar en leerstoelhouder Tuinbouw en Productfysiologie, gaf aan hoe kwekers de kwaliteit van hun gewassen en producten kunnen verbeteren met een juiste toediening van kationvoeding.

Gedurende het wereldwijde webinar kregen de deelnemers praktische tips om neusrot en botrytus tot een minimum te beperken en om de houdbaarheid, smaak en kleur van de producten te verbeteren. Er werden zeer veel vragen gesteld die door het moderating team van Haifa in Amsterdam en Israel direct werden behandeld. Sommige vragen werden live door Leo Marcelis behandeld tijdens het webinar. Zelfs na het webinar heeft het moderating team nog vele vragen beantwoord.

Kwekers en tuinbouwadviseurs die geïnteresseerd zijn kunnen het webinar terugkijken op het YouTube-kanaal van de Haifa Group.

Komende webinars
Zoals aangeven was het webinar Optimizing Quality de eerste in een serie van vier. Alle webinars gaan over bemesting. Onderwerpen die in de aankomende drie webinars besproken worden zijn:

  • Optimizing Growth  -   28 januari 2015
    Optimaliseren van groei door anionvoeding
  • Optimizing Color & Appearance by micro nutrients  -  4 maart 2015
    Optimaliseren van kleur en uiterlijk door sporenelementen
  • Optimizing Nutrition and Climate   -  15 april 2015
    Optimaliseren van klimaat in relatie tot voeding en omgekeerd, waarbij met name aandacht voor pH en EC