Elke plant zijn eigen watergift – de Parrot Pot

Nieuws

Elke plant zijn eigen watergift – de Parrot Pot

Gepubliceerd op
10 november 2015

Nooit meer te laat met water geven en altijd op tijd gewaarschuwd dat het waterreservoir leeg is en nooit te veel of te weinig. Aan het einde van 2015 wordt het prototype van een zelf-watergevende-pot getest. Deze pot is ontworpen en gemaakt door het Franse bedrijf Parrot; ja die van de carkits en de drones.

Deze zogenaamde Parrot Pot is een pot uitgerust met 2.5 liter waterreservoir die via vier sproeikoppen de planten water geeft. De pot is ontworpen om automatisch water te geven op basis van hoeveelheid beschikbaar water in de pot, EC, omgevingstemperatuur en hoeveelheid licht. Elke 15 minuten worden gegevens gemeten en via bluetooth naar de plantdatabase gestuurd en op basis daarvan wordt er wel of geen water gegeven. Het water geven is dus per plant afgestemd.

In Bleiswijk staan nu 56 Parrot Potten met verschillende gewassen. Er staan 24 potten met basilicum en daar worden zes verschillende watergeefstrategieĆ«n vergeleken. Er staan 16 potten met tomaat, waar vier verschillende watergeefstrategieĆ«n worden gelijken. Van de overige vier gewassen Limoen, Ficus, Olijf en Spathiphyllum staan elk vier potten met een eerder ontwikkelde watergeefstrategie. 

Detail van het watergeefsysteem van de Parrot Pot
Detail van het watergeefsysteem van de Parrot Pot