Nieuws

Escape room op campus laat deelnemer migratieproblemen oplossen

Gepubliceerd op
15 oktober 2018

Vanaf 16 oktober is de campus tijdelijk een escape room rijk. Deze wordt ingericht in een tent op het evenemententerrein bij Atlas, in het kader van de conferentie “Water Science for Impact”.

In de escape room, die speciaal voor deze conferentie is ontworpen, betreden deelnemers in groepen van vijf personen de ‘Migration Control Room’. Ze krijgen hier 20 minuten de tijd om de verschillende problemen die zich rondom migratie voordoen zo goed mogelijk op te lossen.

Alle migratieproblemen die in de escape room naar voren komen hebben te maken met waterproblematiek. “Mensen realiseren zich niet altijd dat in de praktijk migratie vaak voorkomt uit waterproblematiek en klimaatverandering”, aldus Laura Schumacher, een van de organisatoren. “Met de escape room proberen we mensen op een speelse manier duidelijk te maken dat als je waterproblematiek oplost, je ook kans hebt op het voorkomen van migratie.”

Het idee van de escape room is overgenomen van een eerdere conferentie, en is er volgens de organisatie vooral op gericht om ook mensen buiten het publiek van de conferentie bewust te maken van de problemen, en mogelijke oplossingen voor watervoorziening.

De escape room staat gedurende de hele conferentie, van 16 t/m 18 oktober, op de campus. Deelname is gratis en de escape room is voor iedereen toegankelijk. Registratie (individueel of in groepen) vooraf bij laura.schumacher@wur.nl