Nieuws

Europese enquête over bestrijding van ziekten en plagen in land- en bosbouw

Gepubliceerd op
15 augustus 2016

Hoe bestrijden telers, kwekers en bosbouwers ziekten en plagen? Hoe tevreden zijn ze over de resultaten en welke wensen hebben ze? Onderzoekers van Wageningen UR zijn op zoek naar deze en andere antwoorden via een enquête.

In zo’n 10 minuten kunnen telers, bosbouwers en iedereen die bij land-, tuin- en bosbouw is betrokken, de enquête invullen. Met de antwoorden hopen de Wageningse onderzoekers en hun Europese partners in het EMPHASIS-project een goed beeld te krijgen van hoe beslissingen genomen worden over bestrijding van ziekten en plagen, welke beslissingen dit zijn, of men tevreden is over de resultaten van de gekozen bestrijdingsmethode(n) en ook welke wensen er zijn ter verbetering.

Sinds 2015 werken onderzoekers van Wageningen UR in het EU-project Emphasis aan het ontwikkelen praktische oplossingen om land-, tuin-, bosbouw en openbaar groen te beschermen tegen inheemse en geïntroduceerde plaaginsecten, ziekteverwekkers en onkruiden. Het onderzoek wordt onder andere uitgevoerd op Proeftuin Randwijk.

In het EMPHASIS-project werken 21 partners uit 10 Europese landen samen aan de ontwikkeling van praktische oplossingen tegen inheemse en van buitenaf geïntroduceerde ziekten, plagen en onkruiden in land-, tuin- en bosbouw.