Nieuws

Europese prijsvraag voor internetapplicaties in vers-ketens

Gepubliceerd op
28 januari 2015

De Europese Commissie daagt MKB’ers, internetondernemers en start-ups uit om ideeën in te dienen voor innovatieve internetapplicaties in de vers-ketens, gebruik makend van Future Internet-technologieën. De ideeën met meeste potentie worden verder uitgewerkt tijdens het Net Futures congres in Brussel.

Applicaties kunnen bijvoorbeeld bijdragen aan een efficiëntere logistiek, beter management van productkwaliteit, verbeteren van voedselveiligheid, verminderen van voedselverspilling of consumenten inzicht geven in voedsel en gezondheid. Alles is mogelijk.

Voorstellen (ongeveer twee pagina’s) moeten uiterlijk 16 februari 2015 worden ingediend via FInish-Info@FInish-Project.eu. Vervolgens worden tien ideeën geselecteerd die elk € 1.500 ontvangen om deel te nemen aan de competitie in Brussel. In Brussel worden de ideeën in een coaching sessie verder ontwikkeld en ontvangen de beste vijf voorstellen een prijs. De hoofdprijs is € 25.000.

Future Internet

De competitie wordt georganiseerd door het FInish project, dat deel uitmaakt van het Europese Future Internet-programma. In dit programma is de afgelopen periode een uitgebreide ‘gereedschapskist’ met internettechnologieën ontwikkeld (FIWARE). Naast effectievere, innovatievere en meer duurzame vers-ketens, heeft de competitie ook tot doel het gebruik van FIWARE voor innovatieve applicaties met een duidelijke business impact te stimuleren.

Net Futures-congres

Net Futures 2015 is het jaarlijkse congres van de Europe Commissie over de nieuwste ontwikkelingen en business kansen van internettechnologieën zoals Internet of Things, cloud computing, open source en net innovation. Er worden ruim 700 deelnemers uit bedrijfsleven, beleid en onderzoek verwacht. 

Belangrijke data

  • Indiening van uw idee: 16 februari 2015
  • Uitnodiging van de geselecteerde ideeën: 25 februari 2015
  • Competitie in Brussel: 25 maart 9.00 uur tot 26 maart 16.00 uur
  • Prijsuitreiking in Brussel: 26 maart van 16.00 – 17.00 uur