Nieuws

Evy Rodenburg wint #ShareyourWURld fotowedstrijd

Gepubliceerd op
2 juli 2018

Vrijdagavond 29 juni kwamen 23 genomineerden van de #ShareYourWURld fotowedstrijd vol verwachting naar het Wisdom & Wonder paviljoen op Wageningen Campus. De vijf beste fotografen mogen meedoen aan een workshop. Evy Rodenburg won de eerste prijs met haar foto ‘Het Spaanse Leven’ en ging naar huis met de uitgeloofde 360 graden camera.

Meer dan honderd middelbare scholieren hadden gehoor gegeven aan de oproep om een foto uit hun leefwereld in te sturen. De driekoppige jury waren blij verrast met de hoeveelheid kwalitatief goede inzendingen. Bij de genomineerde 25 foto’s keken zij naar de fototechnische aspecten en zochten zij naar de link met het werkveld van WUR-wetenschappers. Zo deed een gekleurde wolkenlucht bij zonsondergang onderzoeker Wieger Wamelink denken aan de lucht zoals die op de planeet Mars kan zijn. Wamelink doet onderzoek naar het kweken van groenten op Mars.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Avondvullend programma

Tijdens de avond vertelde Guy Ackermans, huisfotograaf van WUR en jurylid, over zijn ervaringen met het vastleggen van hoogtepunten uit het universiteitsleven. Van heel lang geleden tot zeer recent het bezoek van Koning Willem-Alexander aan de alumnidag.

Onderzoeker Wieger Wamelink liet het publiek op marsgrond gekweekte rucola proeven. Volgens de proefpersoon was er geen verschil te proeven. Opmerkelijk, want grond van Mars bevat andere metalen en mineralen dan onze eigen aarde.

Jurylid Sterrin Smalbruge, student Bos- en Natuurbeheer, sprak het publiek per video toe over haar onderzoek aan reptielen, haar reizen, haar reptielenshow en de foto’s die zij maakt.

De vijf winnende foto’s

Uiteindelijk werden de vijf winnaars bekendgemaakt en vertelden onderzoekers waarom de foto's bij WUR passen.

Evy Rodenburg: het Spaanse leven, Rens Buchwaldt vertelde het verhaal van Rene Henkens, specialist natuur, recreatie en toerisme.

Tjeerd Prins: Sky of Mars. Wieger Wamelink vertelde zijn verhaal over zijn onderzoek naar het kweken van groenten op marsgrond.

Mats Smets: Straatbeeld Delhi, Jamila de Jong vertelde het verhaal van Tom Achterbosch, onderzoeker internationaal beleid.

Paula Rudolph: De bezige bij, Marcel Vijn vertelde over zijn onderzoek naar duurzame landbouwsystemen.

Chris Adrichem: Tinka Murk vertelde over haar onderzoek naar mariene dierecologie.

De foto’s worden deze week geëxposeerd. Op 3 en 4 juli zijn ze te bewonderen in De Spot en op 5 en 6 juli hangen ze in Gaia.